Verbinden als gezin

“Wat is opvoeden ingewikkeld”

“Help! Waarom doet mijn kind wat het doet?!”

Voor veel ouders is het opvoeden van hun kinderen iets ongelooflijk moois en tegelijkertijd iets enorm ingewikkelds. Waar doe je goed aan? Wat wil mijn kind mij met zijn gedrag vertellen? O ja, ik ben ook nog partner en meer dan een ouder alleen…..

Ieder mens is voortdurend op zoek naar evenwicht. Door dingen die gebeuren – in jezelf, in je gezin of in je omgeving – kun je uit balans, uit evenwicht raken. Je voelt de onderlinge verbondenheid minder worden, hebt het gevoel de grip kwijt te zijn en raakt steeds verder van elkaar verwijderd. Elk gezin maakt deze periodes mee. De ene keer herstelt het evenwicht zich makkelijker dan de andere keer. Ieder gezinslid heeft hierin zijn eigen rol en geeft deze rol op een eigen manier vorm. Soms heb je het gevoel dat je er zelf niet meer uitkomt met elkaar. Dan kan gezinstherapie een uitkomst bieden.

Verbinden als partners

Als partners kun je op een punt komen dat je niet meer weet of en hoe jullie als partners verder kunnen met elkaar. Je kunt in een situatie terecht zijn gekomen waarin intimiteit en seksualiteit geen onderdeel meer van jullie relatie is. Dit kan allerlei oorzaken hebben, zoals het onvoldoende delen van verwachtingen, gedachten en gevoelens. Er kan sprake zijn van een affaire of dat er iets is wat één van de partners zo bezighoudt dat er geen ruimte meer is voor de ander.

In onze gesprekken kun je samen de tijd nemen om te onderzoeken wat jullie als partners bindt. Door van een afstand te kijken naar de relatie en hier met elkaar over te praten kan er ruimte ontstaan voor een hernieuwde verbinding. Ook je eigen gezin van herkomst en je ervaringen zijn van invloed op je relatie. In de gesprekken zullen we dit gezamenlijk onderzoeken zodat er meer wederzijds begrip kan ontstaan. 

Werkwijze

Wanneer jullie besluiten samen met mij aan het werk te gaan dan ontmoet ik jullie graag bij jullie thuis of bij mij in de praktijk. Samen met jullie onderzoeken we jullie wensen, kijken we waar jullie tegen aanlopen en wat jullie krachten zijn.

Wat er in jullie gezin of relatie gebeurd kan worden begrepen door goed te kijken naar wat zich tussen jullie afspeelt. Hierbij kijken we samen naar jullie gedrag, maar vooral ook staan we stil bij wat je denkt en voelt en bij wat dit betekent voor de relatie die je hebt met jezelf en met de ander.

Ik geloof dat iedereen beschikt over het vermogen om op eigen kracht te helen. Alle antwoorden zijn al in onszelf aanwezig, maar dit vermogen kan vaak door stress, ruzie en overbelasting niet meer worden aangesproken. In onze gesprekken zal ik samen met jullie als eerste rust creëren. Rust om te voelen, te ervaren en weer ruimte te krijgen.  Hierbij maak ik ook gebruik van ervaringsgerichte en lichaamsgerichte oefeningen. Dit alles tezamen verhoogt het bewustzijn wat ruimte creëert voor verandering en groei. Jijzelf en daaruit volgend hervindt je als partners en als gezin balans.

Ik geloof dat iedereen beschikt over het vermogen om op eigen kracht te helen. Alle antwoorden zijn al in onszelf aanwezig, maar dit vermogen kan vaak door stress, ruzie en overbelasting niet meer worden aangesproken. In relatietherapie kun je samen de tijd nemen om te onderzoeken wat jullie als partners bindt. Door van een afstand te kijken naar de relatie en hier met elkaar over te praten kan er ruimte ontstaan voor een hernieuwde verbinding. Ook je eigen gezin van herkomst en je ervaringen zijn van invloed op je relatie. In de therapie zullen we dit gezamenlijk onderzoeken zodat er meer wederzijds begrip kan ontstaan. Door met elkaar in gesprek te zijn en door het doen van ervaringsgerichte en lichaamsgerichte oefeningen kunnen jullie samen onderzoeken op welke weg jullie verder willen.